LUNCH

9 OKT | RECEPT | LUNCH | 

PANNENKOEKEN

INGREDIËNTEN                                                  

  • 45 gram boekweitmeel

  • 15 gram vegan proteïne poeder

  • 100 ml amandelmelk (ongezoet)

  • 1 el bakpoeder

 

APPEL KANEEL

  • 1 appel

  • 1 el kaneel

PEANUT BUTTER           

  • 1 banaan

  • 1 el pindakaas (ongezoet)

  • 20 ml extra amandelmelk  (ongezoet)

CHOCO

  • 10 gram cacaopoeder

  • 100 gram blauwe bessen

 

BEREIDING

  1. Meng de ingrediënten in een kom tot een glad mengsel.       Je kunt optie 1 , 2 of 3 erdoor mengen en/of als topping gebruiken.

  2. Verwarm een koekenpan  (eventueel met kokosolie) en  schep het beslag erin.

  3. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin en serveer naar wens.

| 14 OKT | RECEPT | LUNCH | 

COOKIE DOUGH

INGREDIËNTEN                                                                                                     

  • 200 gram kikkererwten                                                                               

  • 40 ml amandelmelk (ongezoet) of water                                         

  • 1 tl kaneel en zout

  • 1 el cacaopoeder

  • 25 ml amandelmelk (ongezoet)

  • 1 el cacaonibs

 

BEREIDING
1. Mix alle ingrediënten behalve de cacaonibs in een keukenmachine tot een glad mengsel.

2. Roer de cacaonibs erdoorheen en serveer in een kom.

| 15 OKT | RECEPT | LUNCH | 

PASTA BOLOGNESE

INGREDIËNTEN

  • 220 gram courgette

  • 80 gram champignons

  • 80 gram vegan gehakt

  • 4 zongedroogde tomaatjes

  • 150 ml gezeefde tomaten

  • 1 el tomatenpuree

  • ½ ui

  • 4 gram kokosolie (om in te bakken)

  • teentje knoflook, oregano, paprikapoeder, peper en zout

 

BEREIDING

  1. Draai met behulp van de spirelli de courgette tot fijne reepjes en zet deze apart.

  2. Pel en snipper de ui en de knoflook en snijdt de tomaatjes in reepjes.

  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de ui met de knoflook 2 minuten. Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe en warm goed op.

  4. Grill de courgetti eventueel 2-3 minuten in een grillpan (niet te lang, anders wordt het te vochtig). Voeg de saus toe en serveer.